Meteen naar het uitgeschreven recept

Om niet volledig opgevroten te worden door eenzaamheid, hebben mijn buren (“huisgenoten”) en ik besloten dat we een bubbel zijn. Arresteer ons, als je dat nodig vindt. Als we zin hebben, doen we wat samen. Er zijn kleine borreltjes, wandelingen, spelletjesavonden (zonder mij), samen eten en dinertjes. Tussen die laatste twee is uiteraard een verschil.

Samen eten is voor doordeweekse dagen (maar kan ook in het weekend). Dinertjes zijn er niet vaak. Daar doen we dus ons Best voor.

In de brievenbussen viel een uitnodiging. Steven en ik hadden die gemaakt en waren in ons enthousiasme zo vaag gebleven dat niet iedereen begreep wat de bedoeling was. Dat kwam later goed.

Anderhalve week leefden we er naartoe. Toegegeven we hadden verder ook weinig om naar uit te kijken. Er werden geheimen gehouden en verzoeken ingediend (mag ik jouw XX lenen, ik kan niet zeggen waarvoor).

 

We trokken onze nette kleren aan. We hadden allemaal op onze eigen manier een uitdaging gezocht. Ik had een veganistische paté gevonden en al getest. Daarnaast probeerde ik voor het eerst helemaal nuchter met een bijl de cava open te maken. Aan de film zie je dat helemaal niet.

Mijn gang was de amuse. Je inhouden bij een vijf-gangen diner is een grote uitdaging. Ik moest het echt houden bij één toastje met paté. Ik was dus al om 15:00 uur helemaal klaar voor het diner dat om 18:30 uur van start zou gaan.

Dus ik kon het niet laten en pakte de bubbelmachine die ik van Marjolein Poffertje had geleend, zocht een bijl, versierde de grond met waxinelichten. Alles schitterde in de net gevallen avond. Het was echt prachtig. Ik ben er trots op.

Het hele menu was:

amuse van faux gras

lauw warme gegrilde druiven met burata

wilde zalm tartaar met een coquille en crackling van zalmhuid

eendenborst met hartige poffertjes

zelfgemaakt sesam-ijs met koffiegelei

 

Een bijzonder fijne avond, een aanrader voor gezinnen en andere bubbels.

 

Recept voor veganistische paté

die ongelooflijk lekker is.
van Bosh.tv

2 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
7 blaadjes salie
2 el olijfolie
1 sjalotje
zout
2 tenen knoflook
250 gr (kastanjes) champignons
2 el Cognac
150 gr walnoten
400 gr donkere (beluga) linzen
2,5 el soja saus
30 gr gekookte biet
100 gr plantaardige boter

Fruit de sjalot, verse kruiden zonder de takjes in grove stukken hakken, erbij doen. Knoflook erbij.
Champignons in kwarten erbij.
Cognac erbij, beetje koken.
Walnoten roosteren in een droge pan.
Alles in de blender.

In een potje doen. Boter smelten er overheen gieten.

 

 

 

 

de afbeelding maakte ik zelf - voor mijn brief voor Zusterhood 2021