Zo nu en dan organiseren we workshops over eten maken. We vinden het zo leuk om te vertellen over eten: waar het vandaan komt, hoe je het kunt maken en vooral hoe het smaakt.

In onze workshops zorgen we altijd dat er veel te proeven valt, omdat je zelf zoveel invloed kunt hebben op de smaak, als je maar goed proeft.

Zuurkool

In deze workshop leerden DSC_0067de deelnemers zelf naturel zuurkool te maken, daarna was er ruimte voor experiment. We maakten met allerlei verschillende kruiden, allerlei verschillende soorten zuurkool. Er was veel interesse in pittige zuurkolen, die lijken op het Koreaanse kimchi. In deze workshop werd ook veel geproefd: zelfgemaakte zuurkool van 1 week tot 3 maanden oud, steriele zuurkool uit een zakje en ongepasteuriseerde zuurkool uit een emmer.

Een deelnemer zei: “Zojuist de workshop gevolgd. Was ontzettende leuk en leerzaam. Ik ga zeker weten meer zuurkool maken.” (lees maar)

bekijk 1 en 2

Boter

In deze workshop leren deelnemers snel zelf boter maken. We proeven boters van verschillende producenten en zelfgemaakte boters van verschillende bronnen (zoals creme fraiche boter en een mascarponeboter).
We maakten een keer enorm lekkere kruidenboter met daslook en kraailook.

Ranja

limonade klein

Leer zelf de lekkerste ranja maken!

Samen maken we met verse en gedroogde ingrediënten bijzondere limonades. Met en zonder suiker.

Aan het einde van de workshop weet je precies hoe het moet en kun je zelf thuis aan de slag als een ranjaprof.

Leuk voor oud en jong.

Foto’s

.

  • Op facebook kun je zien of er binnenkort een workshop is.
  • Workshops boeken kan via de workshoppagina op mijn andere website.
  • Wil je een mail als we weer een nieuwe workshop gepland hebben, laat je mailsadres achter.
  • Wil je een van de workshop met een groep doen? Dat kan, we hebben geven leuke workshops op bijzondere plekken, en we kunnen naar jouw locatie komen. Bekijk hier wat er allemaal kan.