deel 2/2  | Felitto – Agropoli | fiets 52,1 km | donderdag 19 januari 2017

(Ik ging “Fietsend van Napels naar Palermo”. Lees alle verhalen vanaf hier, of koop mijn eBook en lees alles op je eReader)

Ik klop op de voordeur van het hostel. Een een zestiger met mooie, heldere ogen doet de deur open. Hij snapt wel wat ik wil: daar slapen, en ik snap wel wat hij zegt: ze zijn dicht. Maar hij zegt “we zijn eigenlijk gesloten…” en zo slaap ik die nacht in een gesloten hostel.

Ik krijg een prachtige kamer met een groot balkon en uitzicht op de zee. Ik wil douchen maar uit de warmwaterkraan, komt slechts kou. Er is niemand meer te bekennen, dus ik was me rillend met koud water bij de wasbak. Spoel al mijn kleren uit en hang ze op een wasrek op het balkon. Elke dag moet ik mijn ondergoed wassen want ik heb maar twee onderbroeken bij me. Vrienden spreken er nog schande van, ze vonden dat nog één extra onderbroek best meekon, maar ik wilde zo licht mogelijk reizen en elke dag je ondergoed wassen is hartstikke haalbaar. Als reserve heb ik nog mijn bikinibroekje.

Ik fiets door het centrum van Agropoli, drink een glas rode wijn en geniet van de snackjes die je hier zomaar krijgt: een klein dienblaadje met bakjes vol olijven, chips en nootjes.

In een supermarkt koop ik wat eten, niet te veel want het moet allemaal mee op de fiets. Een doos vieze mueslirepen, drie kleine pakjes rode wijn (geweldig), noten, zaden, chocolade, groenten.

Ik heb vandaag geen zin in uit eten, dus ik kook wat van mijn noodnoedels met groenten op mijn alcoholbrander op het balkon. Ik zet een muziekje op, dans en drink een pakje wijn. Ik vermaak me prima in mijn eentje.

Pannetje+groter pannetje+bakje waarin de alcohol kan+theelichthouder door de vader van Twan (van wie ik alles leende) verbeterd+boek om de tafel te beschermen.

Met alle vindbare dekens én mijn slaapzak over me heen, heb ik het nog koud die nacht. De nachten zijn koud hier, het is echt geen kampeerseizoen.