>>verouderd bericht he<<

Aanstaande zondag gaan we ons groen ruilen. Bij Nieuw Rotsoord is een kleine plantenruilmarkt waar plantenliefhebbers hun stekjes, zaadjes en opgekweekte planten met elkaar ruilen.

Er is een actieve facebookgroep waarin allerlei groene wensen kenbaar worden gemaakt. Vaak is er dan wel iemand die het heeft. Meneer T wilde bijvoorbeeld een Pelargonium graveolens, een  citroengeranium en vond meteen iemand bereid een stukje van haar plant te knippen dat hier thuis de tijd kan nemen om wortels te maken. Hij is nog altijd op zoek naar rode, witte of blauwe bessenstruikstekjes. We krijgen waarschijnlijk al een wijnbes-struikstek: iemand die we helemaal niet kennen gaat een stekje voor ons proberen te maken.

Meneer T kijkt reikhalzend uit naar zondag. Hij heeft al allerlei potjes klaar gemaakt voor vertrek. De haworthias hierboven boden we ook aan in de facebookgroep, de vraag was groot, dus we nemen er zo’n 12 mee. Verder gaan in de bakfiets: een Aloe vera, wat tijm, bieslook, doornloze braam en twee soorten munt.