deel 4/4 |   Palermo  | fiets 14,8 km | wandelen 8,8  km  | hardlopen 10,8 km | woensdag 8 februari 2017

Met honger, zonder ruzie, vinden we een ander Indiaas restaurant. Al het eten heeft er dezelfde kleur geel. Het is niet bijzonder lekker, maar het gezelschap is goed dus dat hele eten interesseert me sowieso weinig.

“Wat zijn je plannen voor morgen?”

We hebben allebei geen plannen.

Na zijn verhalen over Sardinië, bossen en verlaten stranden, natuur en stille nachten, na hem te hebben ontmoet, weet je waar ik naar verlang? Naar weg van hier gaan. Ik wil de stad weer achter me laten en met hem in die prachtige, huislijke, thuisvoelende, zelfgemaakte bus rijden tot we het allermooiste plekje van Sicilië vinden.

Ik stel het voor, omdat ik merk dat dat hetgeen was wat ik het allerliefste wil en als hij gaat zeggen: “nou op de tweede dag na onze ontmoeting samen op vakantie gaan lijkt me wat te veel van het goede”, dat weet ik dat tenminste, maar dan heb ik het in elk geval gevraagd. Ik verlang zo naar de weg op, met hem. Liefst ergens tussen de bomen bij water. En hij vindt dat ook een goed idee.

Dus besluiten we om morgen samen op zoek te gaan naar een prachtige plek waar we een paar dagen kunnen wonen. Is dat geen mooi leven?