wasnoot

We hebben nog wasmiddel, met die nieuwe doos kunnen we best even vooruit. Nu kunnen we er nog langer mee doen want ik was bij De Kledingbibliotheek in Utrecht (waar je kleding kunt huren zodat je minder hoeft te kopen danwel in je kast hoeft te hangen, ik heb meteen een abonnement genomen) en daar lag een zakje met wasnoten, mocht je zo meenemen om uit te proberen.

Wasnoten, dat leken me al een hele tijd handige dingen! Noten die aan bomen groeien, die je bij je was moet doen waardoor je geen wasmiddel meer nodig hebt. Vast stukken beter voor het milieu.

Ik probeerde al eerder een wasbol, daarbij had ik het idee dat de was er alleen nat van werd en niet schoon. Maar misschien werken wasnoten wel.

Ik was blij dat ze daar voor het meenemen lagen.  Zo kan ik 3 keer wassen met wasnoten en als het bevalt, kan ik bij De Kledingbibliotheek een grotere zak kopen.

Ik ga nú de was uit de machine halen, bekijk mijn handige wasmand.

De was ruikt een beetje muffig omdat we vergaten de was meteen uit de machine te halen (en ik nog een stukje wilde typen vooraf). Je kunt ook etherische olieën in je wasverzachterbakje doen, dat zal ik bij de volgende wasbeurt proberen.

Ook hier lijkt de was wel nat te zijn geworden, maar niet veel schoner. Het resultaat van een paar keer grondig uitspoelen. Het is niet schoon. We hebben niet echt vieze kleren, uitspoelen is al bijna genoeg. Maar niet als je zo rete jong en niet-kinddragend bent als ik want dan word je ongesteld en dat geeft nogal eens vlekken en die gaan er in deze was niet uit. Toegegeven, ik had de bloedvlekken ook in een koud badje moeten laten dobberen zodat de vlekken er uit gingen (nóóit bloed met warm water wassen, beste tip voor wassers, slagers en seriemoordenaars).

In een doekje zat een mascaravlek (ik gebruik altijd het bovenste uit de wasmand om mijn mascararesten van mijn gezicht te poetsen), die was er ook niet uit gegaan.

Ik ben dus niet zo enthousiast. Op basis van deze ervaring ben ik geen wasnotenwasser geworden. Maar ik mag nog 2 keer wassen met het zakje. Wie weet.

Als de noten straks op zijn, mag ik ze op de composthoop gooien, maar helaas, wij hebben alleen een prullenbak want na twee druipende, stinkende ritjes met een emmer vol keukenafval op de fiets zijn we non-composteerders van onze huis-resten geworden.

← Vorig bericht

Volgend bericht →

2 Reacties

  1. wij composteren in een zgn bokshi-bak. Ook mijn buurvrouw-vriendin. Gaat reuze goed!

1 Pingback

  1. was | PLAN-T

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *