waar doet ze het van???

Zes weken heb ik mijn huis uitgeleend aan een vriendin. Ik reis rond met een rugzak en flexwerk waar ik kan, ik plan weinig [overzicht].
Lees hier alle verhalen over mijn huisloze tijd.

Een maand fietsen in Italië, een paar weken later een paar weken naar Sicilië. Hoe betaal ik dat?

Ik ben niet rijk. Ik ga geen bedragen noemen want daar voel ik me niet comfortabel bij, maar ik wil best met je delen dat ik minder dan 15.000€ per jaar verdien. Whut?? Dat is onder modaal. Maar het is genoeg.

In de maanden september t/m december verdien ik meer geld dan in de andere maanden. Dat geld bewaar ik en smeer ik dunnetjes uit over de rest van het jaar.

De rest van het jaar sprokkel ik met losse projecten mijn inkomen bij elkaar. Ik heb een website waarop ik advertenties verkoop, ik transcribeer interviews voor documentaires, ik pak allerlei klusjes aan. Ik doe dat inmiddels al zo’n tijd dat mensen me weten te vinden voor allerlei gekkigheid.

Ik heb genoeg geld om me niet al druk te hoeven maken over dingen die misgaan. Als mijn computer kapotgaat kan ik een nieuwe kopen (niet kapotgaan AJB), als ik strand in een kustplaats (mhoehaha) kan ik een peperduur hotel betalen. Die extra zekerheid maakt het leven net een beetje fijner. Vaste inkomsten heb ik niet.

Ik leen mijn huis uit aan een vriendin, waardoor ik zes weken geen huur hoef te betalen en zij even vaste grond onder haar voeten heeft: win-win. Ik slaap in die tijd op banken van ouders en vrienden en verzorg de planten van een vriendin die zelf even op reis was. Zonder de last van een maandelijkse huur, kon ik een redelijk betaalbaar ticket naar Sicilië betalen, waar ik logeerde bij een couchsurfer en verder zocht naar fijne, goedkope plekken om mijn laptop open te klappen.

Had ik veel meer geld gehad, dan had ik heel anders gereisd. Dan had ik zo ergens een hut in een bos kunnen huren en daar weken kunnen werken, een hotel kunnen boeken en vanuit daar een nieuwe stad kunnen veroveren. Dat kan allemaal niet.

Al met al zijn de kosten voor levensonderhoud iet hoger dan wanneer ik gewoon in Utrecht ben, maar ben ik voor dat kleine beetje wel op een prachtig eiland aan het reiswerken. Kijk, dit zie ik terwijl ik dit schrijf:

Palmboom ☑

Ik wil zo graag reizen en tegelijk werken. Leek me altijd al vet: om te reizen voor mijn werk, maar het kwam er maar niet van. Ik stopte met wachten tot ik die reisbaan vond en zag: als ik goed plan kan ik flinke perioden reiswerken. Veel van de projecten die ik doe zijn tot aan september online vanaf elke plek ter wereld te doen (oh yeah). Daarna blijf ik weer lekker vier maanden in Utrecht, maar tot die tijd en meteen daarna wil ik weer reizen. Waarom niet? Yolo.

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. j.l.v..salm

    bedankt voor dit verslag hoopt dat u nog veel reizen maak + verslag doet . u lijkt mijn dochter wel. we hebben trekvogels en huismussen en bij deze laatste groep ben ik ingedeeld en dat zal wel zo blijven ik heb u al eerder op mijn pc u gevonden toen heb ik gevraag of u een blog had ,maar dat was nog niet zo ik wens u nog veel reis succes kunnen we lekker mee genieten ik zie mij niet te gaan reizen op mijn 84 ste groetjes + tot later

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *