Sinds enkele weken heb ik een kleine vloeibare obsessie. In onbewaakte ogenblikken, maar ook in bewaakte, zit ik wat voor me uit te staren en bedenk ik me hoe ik het aan ga pakken.. mijn Vloei Bar.

Op 12 juni mag ik meedoen aan de Hip en Handgemaakt Markt op het Vredenburg in Utrecht met mijn Vloei Bar vol zelfgemaakte vloeibaarheden: kombucha, kefir, ranja, sap, met al die dingen dus waar ik het afgelopen jaar al mee aan het experimenteren ben.

Toen ik een ranja-kraam had op Vol van Smaak vorig jaar, vond ik het het allerleukst als mensen een proeverij bestelden. Ik vond het leuk om vier glaasjes te vullen met bijzondere smaken.  Een kwartiertje later kwam een van de proevers het dienblad en de glazen terug brengen en .. hun bevindingen doorgeven. Wat ze hadden geproefd,  wat ze het lekkerst vonden. Een proeverij kunnen de bezoekers dus sowieso bestellen.

Verder bedenk ik me hoe ik wil dat het eruit ziet. Heb al een proefopstelling gemaakt in de woonkamer. Mijn kramen zien er meestal uit als een grote rommelbende en dat wilde ik dit keer proberen te voorkomen.

opbouw vloeibar

Een vriendin belde me zaterdag of ik 3 kratten met bekers wilde hebben én een doos vol literflessen. Natuurlijk wil ik die! Dus dat is geregeld. Wat een fijne toevalligheid.

Nu moet ik nog beslissen welke smaken ik mee ga nemen. En of ik ijsblokjes met bernagiebloemen ga maken omdat dat er zo leuk uitziet.

Ik moet nog bedeken hoe mijn drinkers uit al die 381290 smaken kunnen kiezen, hoe ze snappen hoe het werkt: dat er heel veel smaken en drankjes zijn en dat je die allemaal kunt combineren en daarvan een glas kunt bestellen of een literfles om uit te delen. Waarschijnlijk bied ik 3 vloeibaarheden aan: aardbei-mango ranja (doet het altijd goed), ijsthee (citroen, gember, cyclon, munt, mmmm) en  die derde, daar twijfel ik nog over.

Dan zijn er nog een heleboel andere smaken waar je óók uit kunt kiezen, dat is dan voor de mensen die niet zomaar even hun dorst willen lessen maar die het aandurven om eens wat geks te proeven. Kefir met meloen water, mmm. Of mango met hete peper.

Ik wilde er ook weer een tosti-bar bij doen, met fantostische tosti’s en uiteraard een tosti-proeverij (met 4 tositietjes*) maar Annet (de baas van de markt) weet nog niet zeker of er stroom is.. de tosti’s hangen dus aan een zijden draadje op het moment.

Bloem's-huiskamerrestaurant

MMMMMM zeer tostisch, zo’n proeverij.

Kom je ook drinken? Op facebook kun je laten weten dat je komt en zo meteen al je vrienden ook laten weten dat je komt zodat zij ook komen en het heel heel druk wordt want dat is toch fijn op zo’n markt.

  • schrijf ik op vanwege de tietjes, snap je.