Twee kamers

Gisteren was ik in de tweede kamer. Ik had een klusje in Den Haag en wilde weer eens afspreken met mijn vriend Nate. Ik leerde hem kennen op een festival en kwam hem later ineens tegen bij mij om de hoek, daar had hij net een huis gekocht, dus we werden prompt nieuwe vrienden.

Hij heeft het druk op zijn werk en ik had het druk met lamlendig op de bank liggen dus véél zagen we elkaar niet, maar we deden zo nu en dan een Dutch Day. Dan praatte ik alleen Nederlands tegen hem en hij mocht alleen Nederlands terugpraten en we deden ontzettend Nederlandse dingen zoals in heel veel winkels vragen of ze clotted cream* hebben, voor bij de scones die we zelf gingen bakken. Toen kon dat nog want nu is hij van vegateriër gepromoveerd tot veganist.

Ik moest werken in Den Haag en ik wilde ‘iets’ doen met Nate en als je in Den Haag bent dan ligt iets met de politiek voor de hand. Ik reserveerde een rondleiding over de Binnenhof, door de eerste en tweede kamer. 

Angekomen bij de balie van de rondleiding bleek dat ik géén rondleiding had gereserveerd voor die dag, maar voor de dag ervoor. Gelukkig deerde het de verkoopster niet en we mochten alsnog mee. 

Ik had mijn werkkleren aan, dat vond ik ook een bonus aan nu met Nate afspreken. Als ik ga werken dan doe ik sinds een paar maanden geen spijkerbroekje met een gezellige trui aan, nee dan trek ik een Jurk aan. En nette schoenen. Ik verkleed mij als het ware als een zakenvrouw en het werkt want mensen nemen me altijd serieus en denken vaak dat ik de baas ben en dat is handig. Nu kon Nate mij ook eens als volwassene met net haar zien. Hij was onder de indruk.

Ik kon dat opmaken uit het aantal keer dat hij “you look like you belong here” zei terwijl we daar rondliepen. Vandaag hoefde hij niet alleen maar Nederlands te praten, maar de rondleiding was in het Nederlands én we kregen erg veel cultuur mee dus het was toch een beetje een Dutch Day.

Ik bleek helemaal niet meer te weten hoe Nederland politiek gezien in elkaar zit. Hoe zit het  met stemmen van de kamerleden, wanneer gebeurt dat? Wie mag wat doen? Waar praten ze de hele dag over in de Tweede Kamer? Wat doet een minister? De drama’s van de politiek (iemand werd uit een partij gezet en iemand anders stapte er zelf uit) maar mag toch in de tweede (eerste?) kamer blijven zitten. Ik snapte er geen bal van. Dat ga ik ook maar ruiterlijk toe. We namen ons voor om e.e.a. uit te zoeken. t.b.c.

Daarna aten we bij het beste Koreaanse restaurant van Nederland**. Wat een gesmul. Voor hem was het kantje boord want er was maar een gerecht zonder dierenleed, en eerlijk gezegd heeft hij niet doorgevraagd en dat was slim want ik gok dat er nog wel ergens per ongeluk een reepje ei in was gegooid en dat is natuurlijk erg onveganistisch. Daarna roken ik, hij en mijn verkleedkleren naar Korea en konden we rondbuikig naar buiten.

*tips in Utrecht nog altijd welkom
**stuur me maar een mail als je wilt weten waar het is 

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Peter van Zoest

    Ik lig in een deuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *