“Later als we dat huisje hebben waar we van dromen, dat aan de rand van een bosje staat, waar we een enorme (moes)tuin hebben, kippen, waar de buren shetlandpony’s hebben, dan hebben we ook veel tomatenplanten zodat we altijd tomatensaus uit eigen tuin op voorraad hebben” zei meneer T vandaag tegen me. We hebben dan ook een vriezer (formaat koelcel) met talloze zakken vol tomatensaus en sap. Onze tomatentijd komt nog wel.

Het is weer vrijdag, tijd voor plan-tv. Dit keer weer wat gezelligs. We hebben wat gevonden in de categorie ‘garden porn’: deze aflevering van de serie Fork to Fork. Wederom een tip van meneer T. Kijk maar eens naar die sexy berg tomaten in die kruiwagen, daar kunnen we nu alleen nog van dromen.

Vol met tips over het kweken van tomaten en met simpele recepten. Er wordt ook duidelijk uitgelegd wat dieven zijn en wat je ermee moet doen (afbreken), dat hadden we in ons eerste tomatenjaar moeten weten. De hele kas lag vol tomatenstruik, de oogst lekker maar niet invriesbaar want daarvoor zou je overschot moeten hebben.

Play!

– De serie is een gezinnigere (en oudere) variant op Maarten’s Moestuin,  waar we ook enorm van gesmuld hebben.
– Tomatensaus uit eigen tuin in inderdaad absurd lekker, ik kan niet wachten.