tijd voor zuurkool

De witte kool-oogst dit jaar was 1 prachtige, grote witte kool. Een week of drie geleden sneed ik die in repen en propte alles in een pot, nu maar wachten tot het vanzelf zuurkool wordt.

Behalve dat we zelf veel zuurkool eten, hadden we nog een extra reden om een flinke voorraad te (gaan) maken want we zijn uitgenodigd om op zaterdag 19 december een aantal workshops zuurkool-maken te geven op de seizoensmarkt van Bitter en Zoet, in Veenhuizen (Dr.).

Die uitnodiging namen we enthousiast aan! Het was die dag precies 2 maanden vóór de markt en dat was mooi want dan kon ik alvast zuurkool maken die op de markt 2 maanden oud is. Een maand van te voren maak ik weer een lading, twee weken van te voren weer en een week van te voren de laatste pot. Zo kunnen de bezoekers (ook de mensen die niet meedoen aan de workshop) de verschillende stadia van zuurkool proeven. Het is zo leuk om mensen te laten bepalen wat zij de lekkerste variant vinden.

Ik heb in de koelkast ook nog een pot van vorig jaar, als het goed is is die nu super sterk. Ik durf nog niet te proeven want ik wil de delicate balans niet verstoren en het risico lopen dat het gaat schimmelen omdat er dan lucht bij komt.  We zullen er achter komen op de 19e.

Tijdens de workshop gaan we verschillende zuurkolen proeven, leer ik je hoe je gewone zuurkool maakt en experimenteren we samen met nieuwe smaken.

Wie mee wil doen aan de workshop: mail naar info@bitterenzoet.nl

https://www.facebook.com/events/1499884116973692/

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *