televisie kijken

Ik ben ermee gestopt. Nadat ik een half jaar in Ierland studeerde en in een huis woonde waar de woonkamer gedomineerd werd door een kreupele 50-plusser die me de stuipen op het lijf jaagde, liet ik mijn tv in de trapkast staan en keek er niet meer naar om. Ineens had ik zeeën van tijd, of ik elk geval tijd om zelf te bepalen wat ik keek.

Niet dat ik daardoor mijn ogen alleen maar dikke boeken of moeilijke documentaires de kost gaf, maar ik was gelukkig niet op de hoogte van wie de mol nou was of welke boer welke vrouw vond, etc.

Na het verhaal over paprika chips bleek op facebook dat veel van mijn vrienden vroeger op vrijdag ook chips in een bakje kregen en een of ander televisieprogramma mochten bekijken.

Laten we dat opnieuw instellen op plan-t: op vrijdag televisie. Nieuwe stijl natuurlijk. Een tip voor een interessant plan-t waardig filmpje. We noemen het natuurlijk plan-tv. Jeah.

Dit is de eerste. Het is een TEDxTalk. Voor wie die helemaal niet kent: TED Talks zijnvaak interessante filmpjes met lezingen over Technology Entertainment & Design (is that what it stands for? yes)

Laatst kreeg ik een uitnodiging voor een Durf te Vragen Sessie van Janne. Ik had haar ooit ontmoet in een schimmelige kelder waar het bruiste van de goeie ideeën, daar vertelde ze me dat ze in de trein op mensen afstapte om hen te vragen een mooie moment te tekenen van de afgelopen week. Ze was toen net van plan om 1000 mooie momenten per continent te verzamelen.

Inmiddels is ze 16 maanden op reis geweest, ze sliep onderweg bij honderden verschillende mensen, at overal mee. In dit filmpje vertelt ze over het project. Pak er maar een schaaltje popcorn bij.

Op seizeyourmoments.com staan een aantal van de tekeningen die ze verzamelde. Uiteindelijk komen op die site ALLE tekeningen te staan. Je kunt haar helpen met het digitaliseren van het materiaal door naar een Describing Seize Your Moments feestje te gaan, of je kunt haar vanuit huis helpen door in te loggen (stuur een mail via haar website en ze legt je uit hoe het werkt).

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Knap! Ik kijk te veel tv en zou je niet na kunnen doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *