Zes weken heb ik mijn huis uitgeleend aan een vriendin. Ik reis rond met een rugzak en flexwerk waar ik kan, ik plan weinig [overzicht].
Lees hier alle verhalen over mijn huisloze tijd.

>> 20-21 mei Den Haag – hotel > vrijgezellenfeest Klaartje

Van Amsterdam treinde ik naar ‘s-Hertogenbosch, waar ik opgehaald werd met de auto om mijn middelbareschoolvriendin Klaartje te verrassen. Ze gaat trouwen en we vierden nu dat ze “vrijgezel” was.

We sliepen in een goedkoop hotel, helemaal niet mooi en de wanden waren van karton, maar dat maakt me niet uit. Ik vind het altijd leuk om weer op een nieuwe plek te slapen.

In Scheveningen surften we, dat dat daar kon wist ik niet, dat ik dat leuk zou vinden al helemaal niet. Ik had ooit geprobeerd te windsurfen en herinner me gefrustreerde uren oefenen zonder vooruitgang.

Dit was heel anders. Dit was geweldig. Op de foto helemaal bovenaan zie je dat ik zelfs even stond, het smaakt naar meer. Hup, op de bucketlist.

’s Avonds dronken we te veel. Een van onze feestvierders ontpopte zich als een echte rebel: in het publieke toilet was een noodknop en ik zou daar nooit op drukken als er geen absolute nood was. Maar L. (ik anonimiseer haar, wie weet of de politie nog naar haar op zoek is) wachtte niet op nood. Ze trapte tegen de noodknop waardoor de deur open ging en niet meer dicht wilde en er allerlei lampen gingen branden. Dat gebeurt er dus als je op die knop drukt.

Een nachtje in een hotel, mijn reis begint echt al op een reis te lijken.

De volgende ochtend treinde ik alleen en afgepeigerd weer naar Amsterdam centraal, trapte op mijn geleende fiets weer naar mijn huis in Noord.