Mijn verjaardag vierde ik dit jaar met een gourmetfeest. Ik zette al mijn sauzen (en die van mijn buren) op tafel en maakte zelf de saté/pindasaus. Het is gemakkelijk te maken en nog vegan ook. Hier is het recept:

Recept pindasaus

1 sjalotje/uitje (26 gr) fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst of fijngesneden
2 el pindakaas*
1/2 tl sambal
1 tl sojasaus
1 tl azijn
50 ml water
olie

Start met een koude pan. Voeg de uien en wat olie toe. Fruit tot de uien glazig zijn. Voeg een klein beetje water toe. Voeg de knoflook en pindakaas toe. Even doorroeren, rest van het water erbij.
Voeg naar smaak sojasaus, azijn en sambal toe. Even door laten koken, meer water toevoegen als het te dik wordt.

* ik gebruik Calvé of Mister Choc (van de Belgische Lidl)

Simpele topsaus. Aanvullingen op het recept welkom!