Meteen naar de webpagina van de printshop.

Mijn vader is kopieerapparatenmaker. Daarom hadden we vroeger thuis in het zijkamertje een kopieerapparaat ter grootte van een buffel (vergelijkbaar geluid maakte die ook).

Het leek me altijd leuk om in een kopieerwinkel te gaan werken. Maar ook weer niet want ik wil liever iets meer met vlekken en kreukels en oud papier en dat mag niet in een echte winkel. Daarnaast zou ik de hele dag nonchalant “mislukte” kopietjes zoeken in de papierbak, want mislukte kopietjes zijn óók mooi en mislukte kopietjes hebben vaak een witte achterkant en daar kun je weer op printen.

Printen op “oud papier” dat kan in de kopieerwinkel niet, het is namelijk vies. Er zit al ouwe inkt op, misschien wel van een ander apparaat en dat kan losraken en in de machine komen. Het oude papier heeft vaak ook al een heel leven achter zich en is een beetje stoffig, er zit een koffievlek op, soms een klein scheurtje. Dat oude papier daar kunnen ze niet op printen, dan gaan de machines stuk, moet mijn vader weer komen.

Ik print al jaren op oud papier, alle Zelfgemaakte Scheurkalenders die ik maakte printte ik op ouwe vellen. Soms tot tranen toe want idd. het is een ramp voor je printer. Maar het is zo mooi! Het eindresultaat, een pak met ouwe vellen, och dat is echt prachtig.

Ik heb nog stápels oud papier. Ik vraag er niet meer actief om, maar ik krijg nog steeds zo nu en dan stapeltjes met ouwe vellen in de brievenbus en mailtjes met aanbiedingen, psst, wil je deze? Met pijn zeg ik nee. “De kast is vol.”

We printen er nu óók op, de maak-zelf-een-scheurkalender-pakketten, bevatten ook printjes op ouwe vellen.

Mijn printbehoefte strookt nu echter niet met de vraag.

En die superprinters (ik heb er twee) die staan maar wat te niksen nu.

Dus startte ik zeer ad hoc printshop Het Ouwde Vel: een printservice die print op oud papier en je printjes naar je opstuurt (tenzij je ze zelf wilt komen halen).

Ik printte al:

  • notulen van een paar vergaderingen
  • schoolopdrachten
  • schoolplanningen
  • andere planningen
  • een gedicht
  • kindertekeningen

Jij kunt je printjes ook door mij (met plezier) laten printen op oud papier. Ik sta ook open voor leuke, gekke print-opdrachten: meer info.

En heb jij een Corona-hulp-actie en een printsponsor nodig, mail me maar, ik draag graag bij op mijn manier!