post-explosie

Er lag een pakketje in mijn brievenbus. Het was al ver na PostNl’s bedtijd dus dit was handbezorgd, spannend!

Het was in vershoudfolie gewikkeld, rook sterk naar buskruid en leek beschadigde elementen van een pakket dat ik eerder die dag in een brievenbus had gegooid te bevatten. In de folie was een briefje gewikkeld.

Ik heb een sportabonnement waarmee ik op een heleboel plekken in Utrecht mag sporten en die avond fietste ik tien minuten naar Ondiep voor een klasje body-zweterij.

Onderweg had ik één pakket op de bus gedaan, wilde verder fietsen, toen ik me herinnerde dat ik nóg een pakket zou posten en vond dat onderin mijn tas. Mooi, had ik vandaag alles gepost. Te laat voor bezorging morgen, maar ach. Het zat al wel in de bus. Dat had het einde van mijn aandeel in het postbezorgavontuur moeten zijn, maar het liep anders.

Het waren twee bestellingen uit mijn webwinkels, brievenbuspakketten toevallig allebei naar België, daarom deed ik ze in een brievenbus. Andere post geef ik meestal mee aan De Fietskoerier, maar een pakket naar België was daar zo duur dat ik me weer eens aan postzegels waagde. 14 Postzegels welteverstaan, a.k.a. €10,40. Nou ja, als ik het zo opschrijf valt het ook wel weer mee.

Briefje dat in de folie gewikkeld was.

Op het briefje staat dus dat de brievenbus was opgeblazen en dat de vinders van mijn pakket dachten dat ik m’n pakket misschien wel terug wilde hebben. Ik vond het zo lief. (Van het tweede pakket -dat ik bijna vergat- was geen spoor, maar naar de staat van dat pakket kon ik wel raden.)

Ik kon eigenlijk alleen maar dat denken: wat lief dat die twee (Joren en Nouk) de moeite hadden genomen om het pakket op te rapen, de postcode en het huisnummer op de achterkant te herleiden tot mijn huisadres en dan 2 km af te leggen om het ‘s avonds nog in mijn brievenbus te doen. 

Ik ben benieuwd of ze meer post hebben gered, veel huizen hebben bezocht. Meer briefjes hebben geschreven. Ik wil ze ook bedanken want nu wist ik tenminste dat er post verloren was gegaan en dat er hele aardige mensen in Utrecht wonen. 

Deze maand schrijf ik elke dag een stukje, Wil je de serie chronologisch lezen  begin dan hier. Blijf daarna steeds onderaan op "next post" klikken tot je geen next post meer ziet, dan heb je de nieuwste gelezen.

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Kijk eens aan, Joren en Nouk geven je vertrouwen in de mensheid! Dank je voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *