Wat een heerlijk weekend!

Een weekend vol proeven, eten, smaak, praten, schudden, spoelen en kneden. Bij de boterworkshop hebben we meer dan 10 liter slagroom tot boter verwerkt.

Meneer T stond achter onze prachtige kraam en liet honderden mensen verschillen tussen boter proeven. Op die schoteltjes hierboven lagen stukjes toast met een beetje boter.

We hadden 3 verschillende boters: botergoud van Campina, Euroshopper roomboter (ik moest wel naar de Albert Heijn) en een zelfgemaakte boter. Het was geen wedstrijd, toch wilden heel veel mensen het goed raden. We wilden vooral graag dat mensen hun best gingen doen om de verschillen tussen de boters op te merken.

Niet iedereen proefde verschil, ik vond het ook lastig om de verschillen duidelijk te verwoorden. Onze zelfgemaakte boter was heel romig en smeuïg, maar de smaakverschillen waren echt super subtiel.

Dat was leuk om te ontdekken: dat je bij zulke smaaktests graag wilt dat er grote verschillen zijn, maar dat het in dit geval om de kleine nuances en het kan-je-niet-uitleggen-gevoel dat je erbij hebt. Euroshopper heeft een reputatie van niks, zelfgemaakte boter een geweldig potentieel.

Toch zeiden de meeste mensen dat ze onze zelfgemaakte boter het lekkerst vonden. Merci.

Een paar gezellige kiekjes van de workshops, het was er veel te donker voor onbewogen foto’s, zoals je ziet.

We hadden in onze kraam een klein winkeltje gemaakt met “de dingen die we maken”, dat was leuk om te doen! We hebben zo veel lekkere en goeie dingen in de aanbieding: zakjes met zaad, gedroogde tijm, meneer T is met een planten Plan bezig, potjes met zelfgemaakte muesli, zeep van onze vrienden van Werfzeep, kaarsen van onze vriendin van Natuurlicht. We zijn inmiddels ook bezig met een webshop om alles wat we maken online aan de mens te kunnen brengen. Ik hou wel van wat websitegeklus.

Kijk toch eens wat een drukte en gezelligheid er verder was. Aan het begin van de zomer is de volgende editie. Ik heb er nu al zin in.