Ik deed mee aan een creatieve challenge: “12dagencreatief” van Loes van Boekselen. Twaalf dagen kreeg ik elke dag een mail met opdrachten en inspiratie van verschillende mensen.

Het stimuleerde me om weer eens iets te maken dat geen fijne zelfgemaakte scheurkalender was. Ik nam mezelf voor om elke dag mee te doen, en zat dus in de kersttrein met een gevonden tennis-instructie boek “found poetry” te maken. “Kijk” dacht ik, “hier houden we van”. Uiteindelijk vergat ik mezelf weer en maakte ik soms op een avond meerdere dingen uit verschillende mails. De som van de delen was: ik maakte weer.

Met dat gemail en gemaak herinnerde ik me weer dat ik zoiets óók had overwogen toen ik samen met Eva de ‘opdrachtenpost‘ voor de Zelfgemaakte Scheurkalender maakte. We hebben er toen voor gekozen om een mailserie te maken die je kunt starten wanneer je maar wilt. Je schrijft je in en daarna krijg je automagisch op de eerste vrijdag van elke maand een mail met een paar gedachtes, een thema en een opdracht die je in de maand erna kunt (blijven) doen.

Een tijdelijke serie, die op één moment begint, is wat minder duurzaam. Je stopt er veel werk in, en daarna **poef** is het voorbij.

Dus kozen we voor die andere optie.

Maar het moment dat je samen met een heleboel mensen aan iets begint, dat is echt héél leuk. En ik vind het ook fijn om een reden te hebben om tegen mensen te zeggen: doe mee, kom. Ik ga je dan ondertussen ook vertellen dat je een scheurkalender kunt gaan maken, bennie dom, maar vooral wil ik zeggen: maak wat. Doe mee. Dus liet ik het idee nog even sudderen, maar al snel wist ik: JA, dit wil ik doen.

Ik dacht eea uit. En vond een thema. Allerlei andere thema’s zeiden nog verleidelijk: “en ik dan??” maar het was te laat. Ik had meteen een thema. Niet een waarvan ik dacht: ‘dit is iets waar iedereen zich meteen in vind’. Ik vind het ook een spannend woord. Het is zo .. dwingend. En toch! Het greep me aan en waarom zou ik me niet laten grijpen. Het was wel lekker.

Dus het thema werd “oplossen”. We gaan het samen onderzoeken. Of het nodig is. Hoe je oplost. Wat je moet. Wat plossen is. Of er een oplossing is. We gaan oplossen. Tekenen. Schilderen. Schrijven. Alles kan op een A6’je en zo je scheurkalender in, maar het hoeft niet. Het kan ook een week fijn maken zijn.

Leuk als je (dit op tijd leest en) meedoet. Schrijf je hier in.

Ben je te laat.. instappen kan terwijl we bezig zijn tot en met 23 januari 2022.
Ben je te laat.. je kunt ook onze Grote Opdrachtenpost van een jaar doen.
Ben je te laat.. je kunt je ook inschrijven voor de scheurkalender nieuwsbrief, als er weer een serie komt, zeg ik dat daar sowieso.