Een paar weken geleden was meneer T jarig, eindelijk zijn we weer even even oud. We hebben al genoeg spullen en meneer T in het bijzonder wil er niet méér, tenzij het boeken betreft.

Hij had een workshop tuinfotografie gezien, maar die leek al vol te zitten. Dat was mooi want ik nu kon de tuinfotograaf mailen en hem toch nog op de cursuslijst krijgen: een prachtcadeau. Een week na de bevestiging dacht ik: “wacht eens even.. ik hou zelf ook van fotograferen.” Ik mailde nogmaals en zo konden we samen naar een cursus tuinfotografie in De Vlinderhof in het Maximapark in Leidsche Rijn van fotograaf Hans Clauzing.

We waren op een regenachtige dag in 2012 ook al in de tuin. Tijdens een NL Doet dag werden door tientallen vrijwilligers, waaronder wij, alle planten geplant. Het was nat maar nuttig en we zagen van een afstand (beroemde!) ontwerper Piet Oudolf. Zijn naam zei me toentertijd niets, maar meneer T was groot bewonderaar van zijn werk.

Meneer T volgde het groeien van de tuin via facebook op de voet, en nu gingen we eindelijk weer kijken. Het weer was prima, we verdwaalden weer op de heenweg (het park staat niet zo goed aangegeven op de borden van de gemeente).

We leerden enorm veel in 1 ochtend: hoe onze camera’s precies werken, hoe we zelf konden scherp stellen (we gebruikten alleen de auto-focus moet ik bekennen), over diafragma’s, over ISO-waarden. Ik wist het allemaal ooit, maar het was uit mijn werkgeheugen. De tuin is zo prachtig rond deze tijd van het jaar. Van prachtige tuinen is het desondanks lastig om perfecte foto’s te maken! We deden enorm ons best en maakten veel meer foto’s dan nodig was. We kozen er 5 uit en stuurden die op naar Hans. We kregen allebei commentaar terug en waren na de workshop nog meer gemotiveerd om goeie foto’s te maken.

Dit zijn Meneer T’s foto’s:

150918_06 150918_05 150918_04 150918_03 150918_02 150918_01

Die van mij:

sannebloem4 sannebloem3 sannebloem2sannebloem1

sannebloem5

We vonden het geweldig!