Ik gooide gisteren een heleboel karton, mooi papier, drie edities van het Flow-book-for-paper-lovers (hier lees je hoe leuk ik die vind), oude insteekhoezen, een kookboek, wat tenen knoflook, een duimpje gember, een lege yoghurt-emmer, een klein papier-snijapparaat, en nog wat dingen die ik alweer ben vergeten in mijn tas. Het leek een verhuizing maar het was allemaal om te gaan knutselen bij Pauline. Dat was erg knus dus noem ik het maar knusselen. Je moet wat hè, elke dag weer zo’n titel bedenken voor een blog is niet makkelijk.

Pauline houdt ook van knutselen. Ze is er heel goed in. Ze is ook nog handig. Zij heeft een keer bij mij een nieuwe kraan aangesloten. Ik heb weggekeken, het was eng. Ze heeft altijd heel veel energie en wil heel veel dingen doen. Leuke vriendin. 

We gingen samen “wat” doen, niet met elkaar maar in dezelfde ruimte. Van dat samen hangen en kletsen en lummelen. Dat was alweer lang geleden. Marloes kwam ook, die ken ik alleen van verhalen want we doen andere dingen met Pauline, maar nu hadden we een overlapje gevonden. 

Marloes moest haar big-registratie verlengen (dokters moeten niet alleen levens redden maar ook uren uitvogelen hoe vaak ze zelf ziek zijn geweest in de afgelopen tijd). Ze had er geen zin in. Ze ging het lekker uitstellen. Wij hielpen door te zeggen: je bent blij als het achter de rug is, je voelt je rotter als je het uitstelt, als je het niet doet is moet je het morgen doen als je tot een je enkels in een keizersnede staat (o.i.d.). We zeiden: doe het dan een half-uurtje en na dat halfuurtje mag je een pauze, of stoppen. Wij wisten heus dat ze er na een half uur in zou zitten en het zo af zou maken.

Ik wilde zakjes van papier en insteekhoezen naaien om scheurkalendermaterialen in te stoppen en was daar na 2 zakjes alweer klaar mee, Pauline gelukkig niet en die zat de hele middag te genieten van het naaien van papier.

Ik kookte een auberginesoep. Die was niet lekker.

Maar de volgende dag wel! Had gewoon een beetje tijd nodig. Hieronder kun je het recept vinden. (Zelf toevoegen: nog 24 uur).

En een plaatje van de grijze drek. Het zakje van Pauline, Paul in actie en aubergines.

We kookten, kletsend, knusten, knutselden. Marloes zat registreerde haar big en vertrok weer. Paul en ik keken nog wat tv. Een docu over Utrechtse kinderen die van hun 11e tot hun 18e werden “gevolgd” (ze werden zo nu en dan gefilmd maar je wist nooit hoe oud ze waren want de leeftijd hadden ze er niet bij gemonteerd, ik heb nog een paar andere kanttekeningen maar door de bocht genomen is het een prima en vermakelijke documentaire). deze

Op het einde van de docu is een van de personages op een buurtfeest in de zeven steegjes. En daar was ik toen! Ik was er met Eva en Tineke en Pauline. We gingen mensen schminken en we hadden een vla-bar. Iedereen mocht vla komen versieren en uitdelen en eten. Was echt een leuke dag. En op het aller-einde van de docu zie je dus een meisje dat geschminkt is, en dat was dus door Tineke (of Eva) gedaan. En je zag op de achtergrond het kraampje waar wij in stonden, famous!

Ik ontdekte deze middag ook dat als je Siri (de iPhone-wonderfee) nu vraagt “Siri, zet een wekker over 20 minuten” dat dat dan gewoon doet zonder morren en dat ze niet meer passief agressief corrigeert “ik kan geen wekker zetten over 20 minuten, maar ik kan wel een timer zetten over 20 minuten”. 
Een maand lang schrijf ik elke dag een stukje, Wil je de serie chronologisch lezen  begin dan hier.