kappen nu

Ik heb vaak last van harde geluiden of geluiden die niet stoppen. Zeker als ik gespannen ben van iets anders, maken harde geluiden dat ik niet meer kan nadenken, alleen nog denk: hou op!!! hou op!!! hou op!!! x 100.

Andersom werkt het ook: als ik last heb van harde geluiden, dan ben ik blijkbaar al wat gespannen, moe of een beetje overprikkeld. Het is dus vaak verstandig naar dat signaal te luisteren en te rusten of een van de spanningsveroorzakers weg te nemen.

Ik wil soms minder geluid horen, maar dat kan niet altijd. Ik wil met name meer controle over wanneer het ophoudt.

Toen in mijn prachtige appartement in het centrum aan een doorgaande brommer-route ging wonen, maakte ik me er zorgen over dat ik er door de herrie nooit fijn zou kunnen wonen. 

Ik vond deze oorkappen. Het zijn de beste. Ze zijn super groot. Ik kocht ze ‘s nachts gestresst door de voorbij-lawaaiende kroegtijgers met een zekere gêne omdat de meeste mensen gewoon oordopjes indoen. Oordopjes zijn mijn basisuitrusting, die zetten niet voldoende zoden aan de dijk. 

Nu gaan deze kappen mee naar campings en ik haat de mensen die om me heen feesten of uit de veren gaan niet meer: kappen. Vrachtwagens die zichzelf klemrijden en achteruitrijdend proberen de straat uit te komen? Kappen! Hele dag bellende kantoordeler? Kappen. Kozijnschurende bouwvakkers om 8 uur ‘s ochtends? Kappen.

Ik ben blij dat ik niet meer denk: stel je niet zo aan, dat ik beter zorg voor mezelf. 

Een paar jaar later kocht ik ook airpods met noise cancellation. Die zijn ook fijn, maar anders. Als ik echt een diepe stilte verlang, grijp ik de oorkappen. Ze liggen op mijn nachtkastje

Dit heeft mijn leven zó verbeterd.

Deze oorkappen zijn het: 3M Peltor X5 
Over geluidloos opknappen schreef ik eerder al deze uitgebreidere blog die hier best op lijkt.

Gebruik jij ook dingen om geluiden weg te filteren? Welke?

← Vorig bericht

Volgend bericht →

2 Reacties

  1. Pieter Smagge

    Gelukkig woon ik niet aan een doorgaande brommerroute. Mijn ene buurman boort wel eens, doorgaans niet doorgaand, dus wat dat betreft heb ik een luizenleventje. Maar volle kroegen en sommige buitenfestivalplekken vermijd ik liever, in die amorfe herrie kun je toch niet horen wat je wilt. Je ziet, iedereen heeft wel iets met geluid. En er is dus niks om je over te schamen, mijn liefje wil misschien ook die oorkappen!

    Los daarvan: dat was mooie foto bij deze post!

  2. Ha Sanne, wat goed dat je een manier helpt gevonden voor meer rust. (ja nu denk aan bomen kappen sorry!!!!effe kappen..). En ze staan je ook nog eens supergoed. Misschien wordt het n hype. Grapje. Nou ja? Ik ben blij dat je lekker goed voor jezelf zorgt met die kappen. belangrijk. Bedankt dat ik n kijkje mee mocht nemen in jouw wereld met nieuwe kappen!!! Fijne dag!!☀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *