Met mijn Frans is het ontzettend slecht gesteld. De Fransen zijn doorgaans te snobberig om bovenstaande als een verzoek om de kortste weg naar de bakker te interpreteren. Ze herhalen liever “pardon?” tot je het vragen opgeeft.

Hoe moet dat als Corien en ik straks dwars door Frankrijk richting Spanje rijden? Zij spreekt vloeiend Spaans, dus driemaal over de grens gaat het wel lukken, maar in België en Frankrijk.. nous devons voir (dmv google translate).

We rijden met een geleende auto met een slakkengang, tolwegen mijdend, beekjes zoekend, meren duikend, campinggaststel kokend, supermarkt mijdend, tent opzettend naar een woestijn bij Zaragoza, daar is Nowhere.

Nowhere
is an experiment in creative freedom, participation and
cash-free community,
conceived, built, experienced and
returned to nothing by
YOU

Ik heb er enorm veel zin in én vind het enorm spannend. Een vreemd festival midden in de woestijn: er zijn geen bezoekers / deelnemers. Iedereen is onderdeel van het grote geheel. Iedereen is mede verantwoordelijk voor het slagen van het festival. De principes van het festival zijn dezelfde als die van het fabelachtige Burning Man in Amerika. Lees maar. Oh, allemaal dingen die ik heel graag wil ervaren.

Tegen Corien zei ik dat ik het op deze vakantie iets minder nauw zou nemen met het leven zonder supermarkt, want ik hou in de verste verte niet van honger (Ik word er een koekjesmonster van, the bad kind) en op de vorige vakantie (in een land waar ik de bewoners uitstekend kon vragen naar de dichtstbijzijnde bakker, maar waar weinig te vinden was: het platteland) was het ook al erg lastig gebleken.

Corien vond het jammer want zij had zich verheugd op lange zoektochten naar boulangeries en het bezoeken van marché locale en zoeken van locals die je ondanks je Frans wel naar de magasin de fruits (groentenwinkel?) wil sturen. Ok, prima, dan maken we er een supermarktluwe vakantie van.

Overigens rijdt ze niet mee terug naar huis, ze fietst terug. Hemeltjelief ze fietst, op een vouwfiets nog wel. Ze heeft dat stuk al een keer gefietst/-lift en dat wilde ze graag nog een keer doen. Ik juich toe. En rijd alleen terug. Ook daar verheug ik me op. Ik probeer onderweg nog een vriend te bezoeken die in de Pyreneeën woont, en meander dan via beekjes, meren, bossen en heel veel fromage terug naar huis.

Meneer T blijft thuis om op de planten te passen en alles.

overigens: zo zeg je dat natuurlijk.