deel 2/4 |   Palermo  | fiets 14,8 km | wandelen 8,8  km  | hardlopen 10,8 km | woensdag 8 februari 2017

Mike schreef een boek en reisde rond, en ik dacht: “dat wil ik ook.” Allemaal. Ik wil reizen en ik wil schrijven en ik wil een boek maken. Ik kan zonder er lang over na te denken zó al twee boeken bedenken die ik wil schrijven.

Zo is mijn schrijflust ineens weer aangewakkerd. Het kleine schrijfkampvuurtje in een droog bos, voelt  een rukwind en zet binnen enkele dagen het bos in brand.

Mijn plan voor deze dag is om een heerlijk plekje te vinden om alles van de afgelopen dagen op te gaan schrijven, en daarna met Mike te gaan wandelen. De batterij van mijn telefoon is aardig leeg, dus ik haast me niet met vertrekken uit het hostel. Ik zet muziek op de speakers, ruim mijn droge kleren op. Ik zing luidkeels mee. De hele slaapzaal is voor mij alleen. Ik sla de terrasdeuren open en bekijk met genoegen het drukke verkeer. Het is een prachtige, lenteachtige dag. De zon schijnt binnen op het tafeltje en het krukje in mijn slaapzaal.

Dan verandert dat tafeltje in eens in een bureautje. Ik zie ineens hoe perfect het hier is: de zon, de muziek, de koffie-binnen-handbereik, er is wifi, er is rust en er zijn wat mensen. Ik hoef helemaal nergens heen. Weet je waar ik zin in heb? Hier schrijven! Het liefst zelfs op een toetsenbord. Dat schrijft zo anders dan met een pen in een boekje kriebelen. In de gemeenschappelijke woonkamer staat een laptop voor algemeen gebruik. Uren rammel ik woorden het witte scherm op.

Al mijn woorden stromen eruit. Het is zo fijn. Ik verlang er ineens zo naar om weer te schrijven voor de openbaarheid. Omdat ik dol ben op schrijven en dol op avonturen beleven, en die twee zijn zo goed te combineren. Ik zat daar te hopen als ik schreef, mensen het wilden lezen, en dat was zo! Hoi! Je bent hier en je volgt mijn verhalen. Wat fijn.

Ik bedenk dat ik van mijn reisverhalen ook een eBook wil maken. Het is een mooi rond project: alle verhalen over een maand fietsen. De verzameling van verhalen zet ik sowieso op mijn blog en met die content kan ik experimenteren met het fenomeen “eBook maken”: hoe, wat, waar, hoeveel etc. Over alles kan ik spelenderwijs nadenken en straks is er dan een Boek. Een boek dat ik moet redigeren, promoten, digitaal-beschikbaar-maken, waar ik sappige details aan kan toevoegen die ik -om redenen waar ik veel over nadenk de laatste tijd- niet kwijt kan op een openbaar blog maar die ik schaamteloos in een boek wil schrijven.

En naast dat speelboek, vormen zich in mijn hoofd de contouren van een ander boek. Een Groot e-Boek over markten organiseren. Want daar weet ik alles van. Ik wil heel graag dat er een boek is voor iedereen die me mailt om te vragen hoe je een fijne markt organiseert. Compleet met antwoord op alle vragen over kramen en locaties en vergunningen en deelnemers zoeken voor op je markt. De vraag is er al, de doelgroep kent me al, ik moet alleen dat boek nog even schrijven. Het is eigenlijk belachelijk dat ik er nog niet aan begonnen was.

Want inmiddels ben ik er dus al weken zoet mee: met het schrijven van een digitale, praktische handleiding voor het organiseren van markten [vraag me hier of het al af is]. De eerste weken typte ik het grommend. Want het regende hier. Ik verlangde naar schrijven op mensloze stranden, in naar hout geurende hutjes in bossen, naar overal-behalve-hierin-grauw-regenachtig-Utrecht. Ik wil nog altijd weg, de plannen zijn in de maak, maar nu de lente aan mijn voeten likt, grom ik niet meer. Maar het verlangen is naar op gang gebracht. Enfin even terug naar die vakantie waar ik dus over aan het schrijven ben.

Ik zit in mijn hostelkamer, alleen en dolblij te genieten van het schrijven en dat ik dat weer eens op de computer kan doen, onderwijl allerlei schrijfplannen te bedenken. Ik word er helemaal enthousiast van.  Ik schrijf zo tegen half drie ” ik moet nu echt stoppen met schrijven want het is tegen half drie en ik ga zo Mike ophalen om te wandelen op een berg”. Ik ben weer helemaal bijgeschreven, tijd om nieuw schrijfvoer te verzamelen.

[]


Eind maart verschijnt mijn eBook, als je nu al weet dat je het wilt en mijn boekvertrouwen enorm wilt opvijzelen, kun je het nú al bestellen. Dan krijg je het meteen als het af is.