Zes weken heb ik mijn huis uitgeleend aan een vriendin. Ik reis rond met een rugzak en flexwerk waar ik kan, ik plan weinig [overzicht].
Lees hier alle verhalen over mijn huisloze tijd.

Negen dagen sliep ik uiteindelijk bij mijn couchsurfhost Gianluca. De eerste dagen sliep Shammie er ook, nadat zij naar huis ging, bleven Gianluca en ik samen achter.

Ons tempo veranderde. Van vallend in het ene avontuur naar het andere, werkten we samen op onze respectievelijke computers aan de keukentafel. We aten samen zijn moeders eten op. We maakten havermelk. We gingen een avond met vrienden op het oostelijkste puntje van Sicilië op het strand liggen.

Hoe kon ik hem voor bedanken? Als je per nacht betaald, dan is het helder, maar couchsurfen is gratis. Dat was de reden dat we gingen couchsurfen: het was goedkoper dan een hotel. Tenminste dat dacht ik. Tot de eerste dag bij Gianluca.

Toen dacht ik: oh ja daaaarom ga je couchsurfen. Omdat je fijne mensen wilt ontmoeten in plaatsen die je nog niet kent. Omdat slapen bij onbekenden je zo veel meer oplevert dan een gratis overnachting.

Dus ik bedankte hem met een kaasdoek zodat ‘ie zelf betere havermelk kan maken, een ring voor in zijn koffiezetapparaat (stond al twee jaar op zijn to-do-list) die helaas niet paste (en zal nog twee jaar op de to-do-list blijven staan). Ik dweilde het huis en maakte de ramen iets schoner (nog altijd niet Schoon), samen maakten we het balkon schoon. Ik poetste de poep van wat enkel een vliegende olifant kan zijn geweest bij de voordeur weg. Ik kocht slippers voor hem (want die was hij kwijtgeraakt in Afrika) en genoot ervan stiekem achter zijn schoenmaat te komen. Ik plukte bloemen voor in huis terwijl ik hardliep (zie foto). Ik vulde de boodschappen die ik/we had/den opgegeten weer aan. Ik vulde zijn schamele collectie koelkastmageneten aan met een glitterende kerstboom met een bedankt-briefje eronder.

Ik deed van alles omdat ik zó blij was dat ik negen dagen met hem in zijn huis mocht wonen. Wat een geluksvogel ben ik. Op zoek naar een bank & vriendelijke local in de buurt van Messina? Stuur me een berichtje & ik koppel je.

Ik zelf vond dat mijn pokken couchsurfer eerder weg moest, was dat oneerlijk? Ik dacht er natuurlijk over na. En kwam tot de conclusie: het was anders.