Zes weken heb ik mijn huis uitgeleend aan een vriendin.
Ik reis rond met een rugzak en flexwerk waar ik kan, ik plan weinig [overzicht].
Lees hier alle verhalen over mijn huisloze tijd.

Op de dag van koningsnacht bracht ik met Shammie eindelijk vierendertig lege toners (resten van het maken van de Zelfgemaakte Scheurkalenders) naar de stort: ruimte maken in huis.

Bij de stort zag ik een container met daarin allemaal mooie dingen die andere mensen niet meer wilden hebben: de container met spullen voor tweedehands winkels. Ik wist niet dat die bestond!

Meteen begon ik in alle dozen te rommelen en ik vond deze (foto boven) perfecte rugzak: kan mee als handbagage, heeft een netje waardoor ik geen zweetrug krijg, is nergens stuk, stinkt niet en is nog groen ook.

Ik slingerde hem meteen op mijn rug.

Dat was een verstandige zet want al snel kwam er een medewerker die zei dat wat in de container stond, niet meer uit de container mocht.

“Uiteraard” zei ik, maar die tas voelde zich al helemaal thuis op mijn rug. Het zag er voor de buitenwereld ook uit alsof we bij elkaar horen en zonder die illusie te verbreken ik sprong ik snel de gauto* weer in.

Ik heb een nieuwe tas. Mooi, want daarmee kan ik nog beter reizen.

Op koningsdag verkocht ik zo veel mogelijk spullen: nog meer ruimte in huis.

Op 4 mei ruimde ik zo veel mogelijk op. Ik verschoonde het bed, deed de afwas en liet allemaal etenswaren in de koelkast staan, want Janne ging in mijn huis wonen.

Die avond was ik huisloos en dus op reis.

 

* de gouden auto van Shammie