Van Sandra kreeg ik een sms waar in stond dat ik appels kon gaan rapen in het Griftpark in Utrecht.

Ik verruilde mijn half-uurtje pauze met bankhangen en iets Netflixerigs voor een korte fietsrit naar het park. Nee grapje ik verlengde mijn pauze en deed het allebei.

Onderweg vond ik twee planten in een hoekje, ze zagen eruit alsof ze weesplanten waren, dus zo behandelde ik ze ook. Ik zette er één in een fietstas, de ander mocht op mijn stuur en zette ze tot na de appelpluk in de hal.

Hier (midden) zie je een van de planten. Wat een schoonheid! Er zitten wat bruine bladeren aan, maar dat komt vast wel weer goed en anders niet, ook goed.

gevonden-plant

Rechts zie je mijn orchidee, daar gaat het niet goed mee. Er zitten geen bloemen aan, er komen wortels aan de bovenkant, het is niet best. Wie groene-orchideeën-vingers heeft en deze plant wil betoveren: wees welkom en stuur me een bericht (update: orchidee is “naar een boerderij met andere orchideën”).

De meeste appels ga ik tot een klein moesje verwerken, de rest zal ik delen met Joris, die erg actief is op het filmfestival, niet in Utrecht woont en derhalve komende week bij mij in de woonkamer logeert, naast de nieuwe weesplanten.

Ikzelf zal niet de hele tijd thuis zijn, want ik pas weer op mijn petepoes Piepje.