Het was zaterdagavond, spitsuur in Shammies Griekse Eethuis en Pauline en ik hadden honger.

We slingerden onze hongerige lijven op de fietst en zwoegden helemaal (15 minuten) naar Lunetten. Het was zo ver! Ik bestelde de vegan gyros, want ik was heel benieuwd naar een goeie snack zonder dierenleed. Jij vast ook, daarom schrijf ik je erover.

Die vegan gyros is prima, als je ‘m zo eet, zonder iets. Die is heerlijk als je er rauwe ui, sla (nee geen ijsberg, maar sla-met-smaak), aangemaakte kool en friet en veganistische roze saus bij eet. Ik ging natuurlijk de boel niet onveganiseren met onveganistische roze saus. Ik ben geen veganist, maar ik wilde wel de full experience.

Totdat ik de huisgemaakte tsasiki in het oog kreeg, met yoghurt er in, toen heb ik me maar bij vegetarisme neergelegd.

*niet “langs de lange Lindelaan” maar bij Aphrodite Gyros, zevenwouden, Utrecht natuurlijk.
Een maand lang schrijf ik elke dag een stukje, Wil je de serie chronologisch lezen  begin dan hier.
Leuk: Shammie is mijn bff sinds ik haar een paar jaar geleden leerde kennen toen ik haar ging interviewen voor mijn blog. Lees dat stukje hier - overigens koop ik tegenwoordigg wél weer dingen in de supermarkt i.t.t. mijn queeste toen.