fietsen in Italië

Ik:

I would love to come and stay at your hostel, I am travelling by bike. Is it possible to park my bike somewhere safe?

“Hostel of the Sun”, Napels binnen 2 minuten:

We’re bike lovers. We have a small balcony where you can leave your bike safe and sound

Het was tijd voor vakantie. Ik had geen werk, geen afspraken, geen vriend en het regende de hele dag in Nederland. Hoe kon ik beter mijn verjaardag vieren, dan een maand in mijn eentje door Italië te gaan fietsen?

De maanden oktober, november, december had ik zwetend markten georganiseerd en kalenders gemaakt. Nu was het echt tijd voor vakantie. Nu kon het ook want straks moest ik weer hard en veel werken dus het moest nu. NU!

Waar ik heen wilde wist ik niet totdat mijn vriendin Marie zei dat ze een hippie kende die een hostel runde in Sicilië, in San Vito Lo Capo om precies te zijn. Prachtig, dacht ik, die ga ik opzoeken. Het leek me fijn om mijn reis bij een hippie te eindigen, ik moest alleen nog wat te doen hebben voor ik er aan kwam. Ik ging fietsen.

Eerder was ik met mijn fijne stadsfietsje via België naar Geleen gefietst. Dat was fan tas fiets. Ik voelde me zo gezond en blij en supertof. Dat wilde ik best nog eens voelen.

Ik prikte een beginpunt op een kaart: een grote stad middenin Italië: Napels. Je kunt er gemakkelijk naartoe vliegen en het is vanaf daar ongeveer 900 kilometer fietsen naar de hippie. Dat leek me best haalbaar in een maand. Ik mailde hem om te zeggen dat ik kwam.

Ik boekte een vliegticket heen naar Napels en terug vanaf Palermo, met een tussenstop in Rome. En dan krijg ik een mail terug van de hippie. Hij vertelt dat ‘ie niet thuis is wanneer ik gepland heb aan te komen bij zijn hippiehostel. Dat is jammer, maar ook al is híj er niet, dan kan ik nog zijn hostel bezoeken, daar is het vast leuk.

Van mijn moeder leen ik een lichte fiets met vele versnellingen. Van tinderdate Twan een berg lichte fietsspullen, waaronder fietstassen en een flightbag, gereedschap, pannen en afwasmiddel. Van vriendin Corien een andere berg lichte fietsspullen zoals lichte harigen, een fietsbroek en een boek van Ilja Leonard Pfeijffer over fietsen naar Rome (dat niet meeging maar een mooie voorbereiding was op mijn reis).

Ik moest zelf enkel nog havermout, een thermoshirt en een waterzak kopen. Ik was ik al heel snel volledig & licht uitgerust.

Toch eens even checken, dacht ik drie dagen voor vertrek, wat die hippie precies bedoelt met “ik ben er dan niet”. Zijn hostel zal toch gewoon geopend zijn ook al is hij er zelf niet? Maar nee hoor, zijn fijne hostel, het beoogde eindpunt van mijn 900 kilometer lange fietsreis, is gesloten als ik er aankom. Ik was al vastbesloten dat de reis zelf belangrijker was dan het doel. Nu er geen doel meer is, is er echt alleen de reis. Ik had een hostel gereserveerd in Napels waar mijn fiets op het balkon mocht staan, ik wist dat ik meer dan negenhonderd kilometer moest fietsen en ik wist dat ik terug vloog vanaf Palermo. Verder had ik niets gepland.

start

eind

Op mijn verjaardag vloog ik, hoe-fiets-ra.

Lees Alle blogs over m’n fietsvakantie in Italië

← Vorig bericht

Volgend bericht →

1 Reactie

  1. Wow, wat gaaf zeg! Goeie reis en veeeeel plezier (en weinig zadelpijn)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *