In Deining in de Kas aan de gageldijk in Utrecht kom ik graag. Hanneke en Martin vullen de kas en het omliggende parkeerterrein tijdelijk met planten, activiteiten, met mensen, met sauna’s. Het zijn zulke fijne mensen.

Ze organiseerden gisteren een plantenruilmarkt en zoals je hier kunt lezen (of gewoon van me aan kunt nemen) hou ik van plantenruilmarkten.

Ik heb nog altijd een ontsteking bij mijn amandel en ben moe van alle pillen die ik slik, maar ik wílde naar die markt. Ik keek er zo naar uit.

Meneer T zou meegaan maar haakte af (boe), Wilco ging nog wel mee. Hij sleepte mijn spullen naar de bakfiets en vervoerde prinses T naar de markt.

wilco de bakfietsheld en prinses T

Vlak voor vertrek gloeiden mijn wangen rood en bol en mijn oogjes gingen maar net open, ik was een whatappsmiley geworden: , maar ik had geen koorts dus het kon best. Wilco trapte tegen de wind in en is mijn held.

Ik liep het eerste uur nog altijd met een rode gloeikop maar ik klonk niet meer als een dronken rotary-lid (zoals eerder deze week) en ik vond het zo leuk om kombucha, melkkefir en ranja uit te delen. Om rond te slenteren. Om planten te verzamelen.

Ik heb Femke van Het Plantenhuis (weer) gezien en heb een nieuwe plant (maar er nog geen foto van gemaakt). Deze plant is al helemaal aangetast door slechte verzorging dus ik ga dit keer meteen opzoeken hoe ik ‘m gezond krijg en houd.

ruilen-2

Ruilen, ruilen, ruilen!

voorkas

De voorkas.

tuintijd-2Tuintijdschriften om mee te nemen.
tomaten-neem-ze-mee storybook-en-krijtend-kind

schaap-2

Een paar schapen in de hoek.

ruilranja-2

De ranjaruilbar, met zelfgemaakte drankjes. Ik heb een paar mensen een beetje kombucha Bertha mee naar huis gegeven zodat ze het zelf thuis kunnen maken (eindelijk!) en ik heb een nieuwe naamloze kombucha gekregen. Ik ben benieuwd of die anders smaakt dan de mijne.

ruilboeken

Een kast vol boeken om te ruilen.

ruilboeken-meer
peekaboo-2

Wauw, kind

prachtige-bos

Deze bos. Prachtig. Met rechtsonder grote tulpen.

nieuwe-schoenen-uit-de-ruilkast

In de ruilkast vond ik prachtige rode, hoge sleehakkenschoenen in mijn maat.

mensen-2

leuke-speelkarren

Gave speelauto’s

leuke-bar

oostindische-kers-botersoep-2

We bleven lang genoeg hangen om nog soep en brood met oost-Indische-kers boter te eten.

En toen ging mijn kaarsje uit en fietste mijn held en huisgenoot me terug naar ons huis, waar ik na het planten van de planten die niet wachten konden, direct in bed in slaap viel.

De rode konen waren verdwenen en weer teruggekomen, verdwenen. De pijn en de moeite met slikken zijn nog altijd heerlijk onderdrukt. Props voor de kno-arts.