Van vriend M kregen we een zielige citroen verbena. Hij verkoopt groenten en kruiden op markten in Rotterdam. Deze plant werd maar niet verkocht dus mochten wij haar hebben. Ze ruikt heerlijk. De stam is hout-achtig. Elke keer knippen we haar weer helemaal kort en dan loopt ze weer enorm uit. Het is een fijne plant om te hebben. Vooral vanwege de geur en omdat ze zo heel mooi en snel uitloopt. Heel af en toe knip ik een paar stengels af voor in de thee, maar voor andere doeleinden weet ik me er nog geen raad mee.

Soms maken we stekjes van deze verbena, dan zetten we een takje weken aaneen in een glas water in de vensterbank. Net als je denkt dat het niet gaat lukken, dan maakt ze worteltjes. En als ze geluk heeft, stoppen we haar op tijd in een potje met aarde. Daar kun je dan weer iemand anders blij mee maken.

citroen

Daarachter staat het citroengras-project. In de pot staan een paar stengels citroengras. Omdat het een grassoort is, zouden er pollen moeten ontstaan en nieuwe citroengrasstengels. Maar deze stengels staan er nu al een jaar. De sprieten worden heel lang (en dan door meneer T weer afgeknipt) maar citroengras oogsten kunnen we nog niet. Toch eens opzoeken waarom het nog niet lukt.