Het werk rukt weer op en rukt mijn aandacht zonder aarzeling naar zich toe. In het weekend probeer ik de computer de computer te laten, wie wil er nou altijd achter een zilveren scherm zitten?

Markten organiseren: er kan zo eindeloos veel tijd in gaan. Ik zie altijd nog mogelijkheden tot verbetering en ondertussen gaan de gewone dingen door, zoals facturen aanmaken, wat een ellendig werkje. Ik zet voorzichtige stappen dat voortaan automatisch te laten verlopen, maar dat duurt nog wel even.

Tijd om te plan-teren (uitspraak naar eigen smaak) neem ik niet. Ineens is er weer een week voorbij en heb ik geen groene dingen uitgeprobeerd of plan-tv gekeken. Tijd zal ik moeten nemen want er moet leven zijn naast het werk. De balans houdt het leuk (herhaalt dit in zichzelf wekelijks).

Waar ik ook probeer niet te werken is in de Gelukstuin tijdens de Geluksroute dit weekend. De Geluksroute is een soort festival dat in een heleboel Nederlandse steden is opgepikt. De vraag die aan iedereen wordt gesteld is: wat maakt jou gelukkig? En daarna: Wil je dat delen? Dat vond ik zo gaaf. Bezig zijn met geluk is een van de slimste dingen die ik kan doen.

Als je iets wilt delen, kun je dat tijdens de geluksroute ergens gaan zitten/staan/liggen en je activiteit toevoegen aan de route via de website. Geluksplukkers (bezoekers) kunnen op internet of met de papieren plattegrond zelf een route uitstippelen langs de activiteiten die ze willen bezoeken.

Een van de locaties -waar veel te doen is op 1 plek- is onze gelukstuin in Transwijk. Een plek waar iedereen die wilde kan komen delen wat hem of haar gelukkig maakt. Zonder dat ik er dingen voor ging regelen of dat ik me met alles ga bemoeien. Mijn uitdaging was om het los te laten en er vrede mee te hebben met wat er dan is.

Wat is dat lastig, want ik wil dat het een succes wordt. Dat er een bord komt aan het begin van de tuin waarop staat wat er allemaal te doen is, zorgen dat het heel druk wordt. Ik wil alles en ik doe -ondanks mijn voornemen- een heleboel, maar veel minder dan ik normaal zou vinden wat er moet. Mijn intentie was om te ervaren wat er gebeurt als je het gewoon laat gebeuren. Dus dat wordt m’n weekend: zien wat er gebeurt.

Jij bent ook welkom om wat te delen of om geluk te plukken als bezoekers (die hebben we natuurlijk ook een heleboel nodig). Meld je bij de geluksroute als je wilt dat jouw activiteit op de website komt (zodat andere mensen ook kunnen zien waar jij je activiteit doet).

Alle activiteiten in de tuin zijn gratis, sterker nog de hele route is gratis (heel soms materiaalkosten). Het is zo’n heerlijk crowd sourced festival.

Ik ga zaterdag en zondag schminken, een tijdschrift maken, post versturen en dingen repareren (ik kan niet goed kiezen). Meneer T gaat op zondag plantjes weggeven aan mensen die beloven er goed voor te zorgen.

Het hele programma van de tuin staat hier, we beginnen op zaterdag om 12 uur met een lekker potje yoga. Ervaring niet vereist.