Limburg – G nam me mee naar de fijnste plekken bij hem in de buurt. We lagen aan het water naar de stilte te luisteren, het zuiden is zo veel stiller dan het midden van het land. Tot iemand met een mobiele heipaal palen in het weiland aan de andere kant van het water gaat slaan.

We reden naar een bosje waar mensen in kleine huisjes wonen. Er zijn veel van dit soort verborgen plekken, waar mensen in kleine, zelfgebouwde huizen wonen. (Ik ontdek ze graag en tips zijn welkom) De eigenaar van dit huis was net bezig een zijvleugel om zijn eettafel te bouwen. Zijn ex-vriendin woont in een de caravan achter het huisje. Ze was de kozijnen aan het schilderen.

Elk jaar vieren ze dat ze niet meer bij elkaar maar nog wel gelukkig zijn.

Haar groentetuin is aan de rand van het bosje, er staan een paar kassen, vele kruiden en alles is ingezaaid voor het komende seizoen. In de kruidenrij staat citroenmelisse, ‘dat ontbreekt nog aan onze collectie’ zeg ik. Dus zij steekt een kluit uit en nadat de oorspronkelijke bladeren grijzig werden, is het nu weer een gezonde kluit met frisgroene bladeren.

Wensen – In zo’n bosje willen we wonen.

Delen – Ook dit laat zich gemakkelijk stekken, trek er een takje met wortel uit en stop in een bakje met verse potgrond.