Op festivals is er doorgaans één ding wat zeker weten niet mag. Er zijn nog meer dingen die niet mogen, maar dit ding is zó illegaal dat ze vooraan bij de hekken mensen een V op hun borst neerzetten die in je tas gaan zoeken naar dat wat je absoluut niet mee naar een festival mag nemen:
je eigen drank.

Laatst was ik op een festivalletje in Amsterdam en daar mocht het wel! Dat vond ik zo charmant dat ik er actief gebruik van wilde maken.

Het was een festival waar het helemaal geen probleem is wanneer je een gekke jurk aan wilt trekken en ik had nog een enorme hoepelrok die ik nooit aan kon omdat hij veel te breed is voor carnaval of een ander drukzocht feestje. Hier verwachtte ik meer ruimte en uittrekken kon altijd nog. Ik trok er een wit jurkje bij en zag dat ik wat weghad van een bruid, maar daar heb ik geen problemen mee.

Mensen die vroegen waarom en hoe en waar mijn partner was, kwamen bedrogen uit. Ik kon er echt geen coherent fantasieverhaal van maken. Conceptueel zat het matig in elkaar want het was een samenloop van omstandigheden dat ik er uitzag als een bruid en bloody mary’s ging uitdelen.

Ik had die hoepelrok, een rode klamboe, de behoefte om drank weg te geven en een paar avonden voor het ver was zat ik met Paulien te borrelen. Zij was op een bruiloft geweest, waar ze na het ja-woord “bloody marriage” hadden uitgedeeld. Nou, dat werd het dus: bloody marriage uitdelen, als bruid.

Ik had pas een keer eerder in mijn leven bloody mary’s gedronken: op het afgelopen bevrijdingsfestival in Den Bosch. Ik organiseerde er een markt (mensen die zich herinneren hoe het weer toen was, weten hoe hard je na die buien een borrel nodig zou kunnen hebben), twee van de deelnemers verkochten samen peperzaden. Hadden ze zelf opgekweekt en in hele mooie zakjes gedaan. Daarnaast gaf een van hen aan iebloody marriage uitdelendereen die het aandurfde super hete bloody-mary-shotjes, gratis (een mens naar mijn hart).

Toen ik de bloody marriage mix ging maken, herinnerde ik me die hete mix en maakte van mijn bloody marriage een lekker heet huwelijk. Ik houd gewoonlijk niet zo van pittig, maar mijn bloody marriages mogen best een beetje bijten.

Ik nam niet de tijd om de ingrediënten af te meten, dus ik kan je alleen voorzien van een ongeveerrecept. Naar eigen smaak heter te maken.

Bloody marriage

1 deel wodka
3 delen tomatensap (speciale drinktomatensap of gewoon zo’n fles die je voor saus kunt gebruiken)
tabasco
een stukje rode peper (of gedroogde peper of chili poeder)
een scheut soja-saus
gemalen zwarte peper

Aanvullingen:

  • Aanlengen met een beetje water als je er veel van wilt drinken.
    Meer wodka toevoegen / tomatensap weglaten als je het wilt serveren als shot.
  • serveren met een stukje selderij, of -zoals ik- met platte peterselie omdat je dat nog op het balkon hebt staan.

bloody-marriage

Ik kan iedereen aanraden om in een feestelijke jurk drank uit te gaan delen op een festival. Wel ff de V’s  om de tuin leiden.