Aan het begin van dit jaar liet ik me helemaal gaan wat muesli-uit-de-oven betreft, maar de liefde bekoelde al snel want ik at elke morgen een heleboel suiker en dat leek me toch geen goed idee.

Ik veranderde weer terug naar yoghurt met ongekookte havermout. Mmmmmm. Minder vies dan het klinkt. Je stopt alle ingrediënten in een pot en kunt zo een dag of 4 direct je ontbijt uit de koelkast scheppen. Ik hou zelf van niet te koude yoghurt, dus ik probeer er aan te denken om het bakje al vóór ik ‘s morgens douche (of hardloop als het een geluksdag is) uit de koelkast te halen. Je kunt het meteen al eten, het wordt steeds lekkerder, maar na 5 dagen gaat het weer de andere kant op met de smaak. Maak dus niet te veel meer in één keer, tenzij je ‘s ochtends veel meer ontbijt dan ik.

1 dag ontbijt

Na het roeren is het minder netjes.

Het recept is een kleine variatie op dit recept dat ik al eerder opschreef. De ingrediënten, de kruiden, de hoeveelheden, het komt allemaal niet zo nauw.

 4 dagen ontbijt

1 geraspte appel
10 el havermout
1 tl honing
1½ tl lijnzaad (gebroken)
6 incabessen (in stukjes)
2 dadels (in stukjes)
1 tl kaneel
1 tl kardemom
7 el yoghurt (of soja yoghurt, of weglaten en iets meer water toevoegen)
beetje water (maakt het wat smeuïger)

De yoghurt die je op de foto ziet, is de yoghurt waar ik het hier over heb.