Wil jij leren limonade te maken?

Je hoort haar al giechelen van de voorpret: de zomer. Het allerbeste seizoen voor de ranja.

Het begin van de zomer vieren we natuurlijk weer op Vol van Smaak. Dit keer is het op Fort aan de Klop (Utrecht). Wij bedenken bij elke editie een toepasselijke workshop, iets waar we zelf al mee bezig zijn of iets dat we graag willen leren. Aan het begin van de winter leerden we mensen zuurkool maken, in de lente maakten we boter met meer dan 40 mensen.

Deze zomer ligt onze workshop erg voor de hand: we gaan natuurlijk samen limonade maken. De afgelopen maanden heb ik voor Het Brauhaus verschillende soorten limonade gemaakt met ingrediënten die in het seizoen waren. Een heerlijke nieuwe hobby.

In deze workshop leer je verschillende manieren om limonade te maken. Er zijn een aantal zelfgemaakte siropen en verse ingrediënten waarmee we allemaal onze eigen smaken limonade ontwikkelen. Aan het einde van de workshop neem je ± een liter van je eigen en andermens ranja mee naar huis.

De flesjes die we gaan vullen komen van “De keuken van Thijs”, een leuk lunchcafé op de Biltstraat. Je kunt er sapjes drinken van Schulp, die zitten in hele fijne, kleine flesjes. Die zijn ze nu voor ons aan het opsparen zodat iedereen straks eigen limo’s mee naar huis kan nemen. Heerlijk hergebruik. Ga dus de komende tijd sap drinken bij Thijs, en steun zo de limonadeflesjesinzameling.

Update! Ook bij “’t Koffieboontje” op de Oudegracht sparen ze sapflesjes voor ons (ook een aanrader voor je koffie&sap behoeften, uiteraard).

Wil jij leren zelf ranja te maken?

Van te voren reserveren is noodzakelijk ivm inkoop van ingrediënten en het aantal te verzamelen lege flesjes.

 

← Previous post

Next post →

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *