voor 4 personen, veganistische heerlijkheid, geweldig en handig (want zeer betaalbaar) als je een feestje geeft en er blijven een heleboel mensen eten.

ingrendiënten:

olie om in te fruiten
1 stengel bleekselderij
1 ui
2 tenen knoflook
1 Spaanse peper
1 pakje kokosmelk/1 blok kokos
4 groentebouillonblokjes (controleer de ingrediënten als je zeker wilt zijn dat de soep vegan is)
1 pompoen (1 grote of 2 kleintjes, komt niet zo nauw)
ras el hanout (bij Marokkaanse winkels of biowinkels)
geraspte schil van 1 citroen
verse koriander (ev.)

Bleekselderij, ui, knoflook fijn snijden en smoren in (olijf)olie
pepertje in reepjes erbij, pompoen in stukjes erbij. Schillen hoeft niet. Voeg een flinke eetlepel ras al hanout toe en smoor  5 minuten.

Doe er 900 ml bouillon bij en laat 20 minuten heel zachtjes garen. Kokosmelk en citroenschil erbij. Pureer met de staafmixer, pas op want de gestaafmixte soep is heel heet en de hete kookbellen kunnen openspatten, vraag mijn blaar of het zeer doet. Serveer ev. met verse geknipte koriander.

een recept van Lisette.