Paprika-kaas-dip, tyrokafter, ofwel: dat ene oranje smeerseltje.

Als iemand ernaar vraagt, zal ik blijven volhouden dat ik niet van paprika houdt. Desondanks at ik met smaak deze broodbedekker die door een paar van de deelnemers van de broodworskhop werd gemaakt. De organisatoren hadden een handige flyer gemaakt met de recepten, plek voor aantekeningen en een kleurplaat.

soep-3

1 verse zoete puntpaprika
250 gr. feta
chiliflakes – naar smaak
gerookte paprika poeder – naar smaak
2 el Griekse yoghurt
zonnebloemolie
,5 el rode wijnazijn

nodig: keukenmachine of zo’n staafmixerbakje

Paprika in stukken snijden en fruiten in heel veel olie, afgieten en de olie bewaren.

DSC_0160-2
Feta, paprika en een beetje olie in de keukenmachine, mixen alle andere ingrediënten erbij. Proeven en  naar smaak meer olie, chili of paprikapoeder toevoegen.


DSC_0191-2

Lees het Engelstalige recept en de achtergrond op mylittleexpatkitchen.blogspot.nl

Iets anders smeerbaars maken? Dit is ook lekker en nog makkelijker (zeer geschikt voor mensen die echt niet van paprika houden)