Wat ben ik blij als het einde van een pot muesli weer in zicht is, dan kan ik weer een nieuwe mueslimix maken. Het is zo makkelijk en lekker.

De ingrediënten zijn een mix van vermoedelijk-lekker-bij-elkaar en wat er nog in de kast stond. De laatste tijd koop ik elke keer dat ik bij De Perse Polis op de kanaalstraat ben een paar zakjes met muesli spul. Er is daar een grote wand met biologische producten zonder verpakking. Zo heb ik steeds heel wat in de kast staan om mee te experimenteren.

Mijn nieuwste muesli is een lekkere muesli zonder (biet)suiker met hazelnoten en cranberries. Cijfer: 8.

hazelnoten muesli met cranberries

Zet de oven aan op 170º terwijl je de ingrediënten afweegt en voorbereid.

Zet de natte ingrediënten even in de oven, zodat de kokosolie smelt:

30 gr kokosolie
60 gr zonnebloemhoning *
22 gr agave siroop *

Meng deze droge ingrediënten in een grote schaal:

220 gr havermout *
90 gr gehakte hazelnoten *
34 gr sesamzaad, in de vijzel of keukenmachine fijngemaakt
1/4 tl kaneel
1/4 tl kardemom
snuf (1/16 tl) gemalen nootmuskaat
snuf zout *

Meng natte en droge ingrediënten door elkaar en schep op een bakplaat, op bakpapier. Bak 7 minuten op 170ºC. Zet de oven uit en laat afkoelen in de oven.

Meng er 40 gr cranberries door en stop in leuke potjes, maak een kek label.

  • Je kunt het zelf maken, maar dat hoeft niet. Een deel eet ik zelf op, de rest zit in potten, die zijn voor €3 te koop op Vol van Smaak, op 21&22 maart in NUtrecht.
  • Omdat de muesli ook te koop is, heb ik in het recept biologische ingrediënten met een * gemarkeerd.
  • Lees hier alle mueslirecepten.