De muesli die ik vorige week maakte, moest ik meteen overdragen aan mijn moeder. De nacht na het geven van het cadeau, bleven we slapen, kon ik mooi de volgende morgen mijn eigen moedermuesli ontbijten.

Thuisgekomen knaagde aan mij een krokant verlangen. Mooi, kon ik meteen weer een nieuwe mueslivariatie bedenken. Ik maakte een citroen-gembermuesli, was die digitaal aan het beschrijven, liet me afleiden en nu kan ik het papiertje met de verhoudingen niet meer vinden. Helaas pindakaas, weet ik niet meer wat ik niet moet doen. Die muesli kreeg namelijk maar een 6,5.

Deze derde muesli, met noten krijgt een 7,5 (pas vanaf een 8 wordt een recept bij mij een herhaalrecept). Ze is niet te sterk van smaak, lekker. De andere muesli’s hadden van die fijne krokante brokjes, die precies naar koekjes smaakten, waardoor mijn ontbijt voor het contact met vocht al deels opgeknaagd was. Hier zijn geen brokjes, maar pak ik een lepeltje om te snoepen. Deze muesli’s zijn zo lekker en makkelijk om te maken. Je kunt er alles ingooien. Dit deed ik er in:

notenmuesli

Zet de oven aan op 170°C. Meng de volgende droge ingrediënten:

  • 150 gr. havermout
  • 120 gr. gemengde, in stukken gehakte noten, niet te fijn
  • 30 gr. zonnebloempitten, ook in stukken, niet te fijn
  • ½ tl. gemalen kaneel
  • ½ tl. gemalen kardemom
  • 20 gr. gevijzelde sesamzaadjes
  • 30 gr. ongeraffieerde rietuiker

Bij dit recept gebruik ik maar 1 nat ingrediënt (waardoor deze muesli niet van die krokante brokjes krijgt)

  • 30 kokosvet

Laat het vet smelten in de oven.

Meng alle ingrediënten door elkaar, verspreid het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 7 minuten op 170°C.

De baktijd heb ik veel korter gemaakt dan de oorspronkelijke 18 minuten, zo is het minder gecarameliseerd. De andere muesli’s waren zo sterk van smaak, dat kon wel een tandje minder. Ik liet daarom ook het zou helemaal weg. Ik wilde dit keer het iets minder zoet, dus voegde veel minder suiker toe.