Op zondag 16 juli geef ik weer een workshop boter maken. Dit keer in het karrenmuseum in Essen, net over de grens, in België.

Het karrenmuseum klinkt zo cool, dit staat op hun site:

In het prachtige wandelpark van het Karrenmuseum vind je de grootste collectie karren, wagens en koetsen van België en Nederland. Karren uit het vroegere dorpsleven, wagens uit het noeste boerenbestaan en koetsen voor de meer gegoede burgerij. Stap ook binnen in de bijhorende werkplaatsen van de ambachters, zoals de wagenmakerij, smidse en houtzagerij.

Tijdens de workshop wordt er gezamenlijk boter geproefd van diverse makelij, vertel ik over boter en fermenteren en maakt iedereen diens eigen boters.  Wie mee wil doen is welkom:

Tijdens de Zomer van Ambachten kun je op zondagen in juli en augustus deelnemen aan een breed aanbod van creatieve workshops voor jong en oud. Voorkennis en handigheid zijn niet vereist, we vragen alleen enthousiasme om er samen een gezellige middag van te maken. Het Karrenmuseum stelt al jaren een originele botermolen tentoon. Dit jaar gaan we back to basics en maken we samen Sanne Bloem zelf onze eigen boter, op geheel ambachtelijke wijze. Je later thuis van de zelfgemaakte boter smullen.
Tijdstip: 14u 
Prijs: 10 euro per persoon 
inschrijven doe je via charlotte.dekoninck@karrenmuseum.be