bietencarpaccio

Laurens maakte een keer een bietencarpaccio voor me en ik kan zonder enige schroom zeggen dat ik in de weken daarna bijna dagelijks bietencarpaccio at: lunch, voorgerecht, lichte avondmaaltijd (aangevuld met brood).

De bieten uit onze tuin zijn alweer over hun hoogtepunt, maar er zijn er nog een paar. Sowieso zijn ze in groentenwinkels nog volop te koop. Je kunt ze voorgekookt kopen, maar ze zijn ontegenzeglijk lekkerder wanneer je ze zelf kookt.

bietencarpaccio

voor 2 personen

1 groot bietje of twee kleine*
2 tl. geroosterde pijnboompitten
2 tl. parmezaanse kaas (of 2 tl. edelgist als je ‘m veganistisch wilt houden)
extra virgine olijfolie
zout/peper
ev. rucola

verder:
een mandoline (een snijapparaat waarmee je heel dun kunt snijden, bij gebrek aan mandoline: de kaasschaaf)

Kook de bieten in hun vel tot ze makkelijk in te pikken zijn (ligt aan de grootte van je biet hoe lang). Als ze gaar zijn, kun je de schil er zo vanaf pellen door de biet te knijpen.

Snijd de bieten heel fijn met je mandoline (of kaasschaaf), drapeer ze op een bord, net als carpaccio. Smijt alle decoratie er overheen, besprenkel met olijfolie, maak het groener met rucola (of een takje peterselie, zoals ik deed omdat we dat nog op het balkon hadden staan en geen rucola voorhanden hadden).

* ik kook er meestal een aantal tegelijk omdat het efficiënter is en dan een week lang elke dag bietjes kan eten

bietencarpacio-1

Laat me zeker weten of jij het ook zo lekker vind.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Mmmmm, goed idee, dank voor de tip. Staat voor vandaag op het menu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *